Tervetuloa Laivas ry:n sivuille

Laivas on Suomessa toimiva, vuonna 2006 perustettu, latvialais-suomalaisten perheiden yhdistys, joka pyrkii säilyttämään ja edistämään latvialaista perinnettä Suomen latvialaisyhteisössä. Se mahdollistaa ihmisten välisten yhteyksien ylläpitämisen ja latvialaisen identiteetin vahvistamisen Suomessa.

Tälle sivustolle Laivas kerää tietoa tapahtumista ja uutisista, jotka liittyvät Suomen latvialaiseen yhteisöön, latvialaiseen kulttuuriin sekä diasporan luovien ryhmien konsertteihin. Täältä löydät myös tietoa latvialaisen koulun järjestämistä oppitunneista, kerhoista ja tapahtumista lapsille.

Laivas-yhdistys

Alusta alkaen yhdistys on järjestänyt tapahtumia ja kerhoja latvialaisten lasten ja vanhempien latvian kielen tukemiseksi. Yhdistys toteuttaakin erilaisia projekteja tavoitteidensa saavuttamiseksi. Projektien puitteissa järjestetään monenmoisia kerhoja, leirejä, retkiä sekä kulttuuritapahtumia. Laivasin toiminta on laajentunut vuosien saatossa ja yhdistyksen yhteydessä toimivat nykyään myös sekakuoro Ziemeļmeita (Pohjanneito, vuodesta 2014), latvialainen kansantanssiryhmä Aurora (vuodesta 2017) sekä latvialainen koulu, Pikku Putni (vuodesta 2022). Laivasin järjestämiin suosittuihin tapahtumiin lukeutuvat sadonkorjuujuhlat syksyisin ja perheleirit kesäisin. Yhdistys tekee säännöllisesti yhteistyötä Latvian suurlähetystön kanssa järjestäen erilaisia tapahtumia kuten pikkujoulut, juhannusjuhlat, linturetkiä ja muita tapahtumia lapsille, nuorille ja heidän perheilleen.

Laivas tarjoaa jäsenilleen ja koko Suomen latvialaisyhteisölle ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua ja ylläpitää latvialaisia kulttuuriarvoja, olla osa sitä, luoda sosiaalisia siteitä ja vahvistaa latvialaista identiteettiä. Kuoron ja tanssiryhmän järjestämät konsertit tuovat yhteen latvialaisia eri puolilta Suomea, mahdollistaen yhteyksien luomisen ja ylläpitämisen sekä kommunikoinnin äidinkielellä. Tapahtumien laajentamiseksi ja paikallisten latvialaisten kiinnostuksen herättämiseksi Laivas järjestää yhteisiä tapahtumia yhteistyössä Latvian tasavallan Suomen-suurlähetystön, Rozentāls-seuran ja muiden organisaatioiden kanssa.

Yhdistyksen yhteystiedot

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.